Kercaszomor Község Önkormányzata

9945 Kercaszomor, Fő út 57.

Szálláshelyek

ÖNKORMÁNYZATI TURISTASZÁLLÁS

Szeretettel várjuk vendégeinket Kercaszomor Község Önkormányzatának ifjúsági szállásán, amely Kercaszomoron, a Fő út 126. szám alatt található. A turistaszálló a falu szomoróci részén, a buszforduló mellett, a Dél-dunántúli Kék Túra, valamint a Szlovéniába átvezető Szent Márton gyalogtúra útvonal közelében helyezkedik el. Szálláshelyünket leginkább bakancsos, hátizsákos, vagy kerékpáros turistáknak ajánljuk! Túrázásai során megismerheti az Őrség kulturális, történelmi, népi és épített örökségeit is, valamint a Fürgecselle és Szomoróci tanösvények bejárásával betekintést nyerhet településünk múltjába-jelenébe, továbbá kultúrtörténeti értékeibe.

A szálláshelyről:

Az összesen 6 férőhelyes szálláshely 2 külön bejáratú szobával rendelkezik, amelyekhez zuhanyzó és WC, valamint közös teakonyha tartozik. A teakonyhában hűtőszekrény, főzőlap, mikrohullámú sütő, vízmelegítő és minimális konyhai felszerelés áll vendégeink rendelkezésére. Mindkét szobában fenyőfából készült ágyak (2+1 személyes), valamint minimális bútorzat találhatók.
A gépkocsival érkező turisták részére parkolni a szálláshely előtt lehetséges.

Érvényes árak:

– 6 év alatt: ingyenes

– 6 év felett: 5.000,- Ft/fő/éj

Az adó mértéke személyenként és vendégéjszakánként 350 Ft.

Üdülési csekket elfogadunk!

További információ és szállásfoglalás:

06-30-760-2181-es telefonszámon, vagy e-mailben a bathajudit05@gmail.com címen.

EGYÉB SZÁLLÁSHELYEK KERCASZOMORON

Harmatcsepp Vendégház http://www.harmatcsepp-vendeghaz.hu/

Hétrét Vendégház http://hetretvendeghaz.uw.hu/

Jurtaszer http://jurtaszer.hu/second.html

Kerca Bio Farm http://www.kercabiofarm.hu/

Spilák Vendégház http://www.spilak-vendeghaz.extra.hu/

Szent Viszló Vendégház http://orsegrelax.hu/

Verolitta Vendégház http://www.verolitta.hu/

Kercaszomor, a Legbátrabb Község

Kercaszomor a Nyugat-dunántúli régióban, Vas megye déli részén, az őriszentpéteri kistérségben található. A 245 lakosú község a Kerca patakvölgyében húzódik 5 kilométer hosszan, 1287 hektár területen.

A Történelmi Őrséghez tartozó Kerca és Szomoróc 1942-es egyesítésével jött létre a mai település. Mindkét falu lakói az első királyaink által az országhatár védelmével megbízott őrök utódai.

Ezt a hagyományt még a XX-ik században is őrizték: egyedül a Kárpát-medence községei közül fegyverrel szálltak szembe a betolakodókkal. Bátor tettüket az Országgyűlés törvénybe iktatta, a településnek a „Communitas Fortissima” – Legbátrabb Község címet adományozva.