"Kökényvirág vagyok" Kapornaky Gyula versmondó verseny

A találkozóra szülőföldjüket szerető, nem hivatásos előadók jelentkezését várjuk, elsősorban Győr-Sopron, Vas és Zala megyéből, valamint Szlovénia és Ausztria magyarlakta vidékeiről, három korcsoportban.

I. korcsoport: 6-13 évesek

II. korcsoport: 14-20 évesek

III. korcsoport: 20 évesnél idősebbek

 

A versengésre két költői alkotással lehet jelentkezni, melyek együttes időkerete legfeljebb öt perc. Az egyik verset Kapornaky Gyulától, az Őrség költőjétől kell választani, a másik vers csak a Kárpát-medence országaiban élt és élő magyar költők 1990 után született alkotása lehet.

Az előadókat Őrség-barát szakemberek értékelik. A zsűri elnöke Dr. Szabó András irodalomtörténész, író, előadóművész, a Legbátrabb város, Balassagyarmat szülöttje. A pontozás során egyebek mellett számításba veszik, hogy az előadó a korának és egyéniségének megfelelő verseket választott-e, a művészi beszéd és technika megfelelő eszközeit alkalmazta-e, a vers megértése és átélése hiteles-e, illetve a művészi hatás, a kisugárzás ereje összhangban van-e a költői üzenettel.

A korcsoportok első három helyezettje jutalmat kap. Különdíjakkal támogatják az emlékversenyt Bajánsenye, Kercaszomor és Őriszentpéter önkormányzatai, valamint a szlovéniai Hodos Község Önkormányzata.

A jelentkezések beérkezési határideje: 2019. január 20., vasárnap.

Elektronikus levélben a kercaonk@gmail.com címen, zárt postai levélben pedig a versenyt kiíró szervezetek címén fogadjuk a jelentkezéseket. A nevezésben a néven kívül az életkort, a pontos lakcímet, az e-mail-címet, a telefonszámot, a felkészítő nevét (ha van), illetve a választott művek címét, szerzőjét, esetleg a megjelenés helyét kérjük. A jelentkezők részletes tájékoztatót az időrendről és a kiegészítő rendezvényekről január közepén kapnak. Kapcsolattartó: Szalai Zsuzsanna, szalaikerca@gmail.com, illetve  +36 30 211 0927.

Kercaszomor Önkormányzata     9945 Kercaszomor, Fő u. 57.                                                                                                  

  Fortissimi (Legbátrabbak) Alapítvány  1037 Budapest, Naszád u. 1.

                                                                                                  

Kapornaky Gyula versei megtalálhatók:

 http://www.kercaszomor.hu/data/file/2018/11/29/kokenyvirag-vagyok.pdf 

array(3) { ["message"]=> string(48) "Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122)" ["file"]=> string(7) "Unknown" ["line"]=> int(0) }
url: /hirek/108-kokenyvirag-vagyok-kapornaky-gyula-versmondo-verseny
GET: array(1) { ["requestParameters"]=> string(62) "hirek/108-kokenyvirag-vagyok-kapornaky-gyula-versmondo-verseny" }
POST: array(0) { }
FILES: array(0) { }